Importér en CX:

 

Import af CX = Spar mange penge & bekymringer..

Det kan ikke gå' at lade vær'....

Som ejer af en Dansk CX uanset årgang, er du sikkert bekendt med rust, utætte/tærede hydraulikrør osv. osv.

Men der findes en vej forbi rust og alt det andet. Den hedder E45 og følger du den sydpå, er der stadig en del gode CX'ere at finde.

I Tyskland finder du nok de billigste, men som med alt muligt andet, følges pris og kvallitet som regel ad. Tyskerne bruger ikke salt på vejene, men pas alligevel på.. De kan være lige så rådne som dem vi har i Danmark. Jo længere mod syd du kan komme jo bedre.

Schweitz og Østrig har fine vogne til import, men da Schweitz ikke er et EU land skal du betale export afg. så det bliver hurtigt for dyrt. Er man lidt kreativ kan man sagtens undslippe, at betale denne afgift. De Schweiziske biler er som regel pæne og fyldt med ekstraudstyr, dog er bagklapper og fronthjelme næsten altid angrebet af rust.

Frankrig: svinger meget i pris og kvallitet, men skal den være flot, kender de også prisen. Derudover snakker de jo Fransk, og kun Fransk. De Franske biler er som regel helt rustfri, men til gengæld kan de have mange buler. Bilerne fra den helt sydlige del kan have alvorlige lakskader, men hvad betyder det, hvis bilen bare er rustfri.

Hvordan gør man? Hvis du har fået lyst til at importere selv, kunne man jo lave en ferie ud af det. Der er masser at se i Europa, så gå på jagt på internettet efter din næste CX der er masser af dem.

Transporten hjem: En hjemtransport fra Tyskland vil nok typisk ligge omkr. 5.000,- DKK med prof. autotransport. Har du masser af tid, kan du selv hente bilen med Autotrailer. Men husk på at CX'en er tung og kræver en større bil og et veludstyret førerbevis for at transporten er lovlig.

Syn & registrering: Ligegyldig om bilen har ny Tüv eller andre godkendelser, skal den synes i Danmark. Her skal du bestille tid til et told-syn, og her vil bilen blive synet og afgiftsvurderet i samme arbejdsgang. Husk at du ved køb af bil i udlandet, skal have den originale registrerings attest, samt div. godkendelses dokumenter. Husk også at, sideblinklys er lovpligtige i Danmark og skal eftermonteres.. Derefter skulle du gerne være kørende...

Eksempler på tidligere priser. (Vurderinger fra Told & Skat)

  CITROËN CX 2200 ST.CAR 10/02-1977  5.250 DKK  
  CITROËN CX SEDAN 17/09-1984  6.300 DKK  
  CITROËN CX 22TRS SEDAN 11/03-1986 5.250 DKK  
  CITROËN CX MAN K SE 27/01-1987 13.650 DKK  
  CITROËN CX TRI VAN 11/11-1987 10.050 DKK  
  CITROËN CX 25 GTI CE 04/01-1988  11.850 DKK  
  CITROËN CX 25 GTI AUT SE 04/05-1988 10.050 DKK  
  CITROËN CX 2,5 GTI TURBO SEDAN 31/12-1989 15.450 DKK  

Her er en god side/beskrivelse af import af bil fra Tyskland:

http://www.hi-speed.dk/Guide_Import/Import.html


Her kan du søge efter CX til import:
           

http://www.mobile.de/

http://www.carweb.ch

 

Oplysning om regler for afgifter m.m. kan følges på Motorhistorisk Samråds hjemmeside.

Klik HER for at komme til denne hjemmeside